Ben je op zoek naar een smakelijke én vezelrijke maaltijd? Probeer dan deze noedelsalade met wortel, spinazie en WholeFiber. Gezond en bom vol groenten!
Ingrediënten (1 portie):
-50 gram volkorennoedels
-1 kleine winterpeen
-Een handje spinazie
–1 el WholeFiber
-Eventueel: Sesamzaadjes
Voor de saus
-2 eetlepels tahin
-1 eetlepel honing
-2 theelepels sojasaus
-4 eetlepels water
-1⁄4 theelepel citroensap
-Een snufje knoflookpoeder
-Een snufje gemberpoeder
Bereiding:
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak ondertussen slierten van de wortel met een spiralizer of een kaasschaaf. Scheur de spinazieblaadjes in stukjes. Voor de saus meng je de tahin, de honing, de sojasaus, het water, het citroensap, het knoflookpoeder en het gemberpoeder. Wanneer de noedels klaar zijn, spoel je ze af met wat water. Hierdoor voorkom je dat ze aan elkaar gaan plakken als ze afkoelen. Meng de noedels met de wortel en de spinazie. Bestrooi tijdens serveren met een el WholeFiber.
De dressing kun je er ook door mengen, maar je kunt hem ook in een apart bakje bewaren en als je gaat lunchen over de salade heen gieten.
Verbeter je darmflora en algehele gezondheid met prebiotische vezels
Met WholeFiber voeg je op een makkelijke én lekkere manier extra voedingsvezels toe aan je maaltijden. WholeFiber, gedroogde witlofwortel, is 100% natuurlijk, glutenvrij en van Hollandse bodem. Het geeft een heerlijke, knapperige bite en bevat maar liefst 85% prebiotische vezels die de groei van goede bacteriën in de darmen bevorderen.