Wie zegt dat vega hamburgers niet lekker kunnen zijn? Probeer deze Vega Cheddarburgers met broccoli, spinazie en WholeFiber. Je hebt niet door dat je een vega burger eet!
Ingrediënten (4 porties):
-250 gram broccoli
-200 gram spinazie
-70 gram cheddar (plus extra om te smelten)
-50 gram volkorenmeel
-50 gram kikkererwtenmeel
–2 el WholeFiber
-1 ei
-2 teentjes knoflook
-Zout en peper naar smaak
Bereiding:
Doe de broccoli in een grote pan en voeg water toe tot de broccoli ongeveer
driekwart onderstaat. Doe de deksel op de pan en breng het geheel op hoog vuur
aan de kook. Draai het vuur lager en laat de broccoli 3-4 minuten zachtjes koken. Doe het vuur uit en voeg de spinazie toe aan de pan en laat deze een minuutje slinken. Giet de broccoli en de spinazie af, en wring uit in een theedoek om zoveel mogelijk vocht uit de groenten te krijgen. Doe de spinazie en de broccoli in een grote kom en stamp ze fijner, zodat er grove stukken van ongeveer 1 x 1 centimeter overblijven. Rasp de cheddar (als deze nog niet is geraspt) en voeg de kaas met de WholeFiber, het volkorenmeel, het kikkererwtenmeel en het ei toe aan de groenten. Pel de knoflook, pers deze uit en voeg ook toe. Meng het geheel met een houten spatel of pollepel. Verdeel het mengsel in vieren en maak er burgers van. Verwarm wat olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burgers in ongeveer 5 minuten per kant gaar.
TIP: Eet deze burgers op een zacht volkoren bolletje met wat truffelmayonaise
Verbeter je darmflora en algehele gezondheid met prebiotische vezels
Met WholeFiber voeg je op een makkelijke én lekkere manier extra voedingsvezels toe aan je maaltijden. WholeFiber, gedroogde witlofwortel, is 100% natuurlijk, glutenvrij en van Hollandse bodem. Het geeft een heerlijke, knapperige bite en bevat maar liefst 85% prebiotische vezels die de groei van goede bacteriën in de darmen bevorderen.