Risotto met een twist! Probeer deze Groene Risotto met spinazie, doperwten, basilicum en een vleugje citroen. Met een lepel WholeFiber maak je ‘m extra voedzaam én lekker romig! 🍃
Ingrediënten (2 porties):
-2 sjalotten
-150 gram zilvervliesrijst
-500 milliliter groentebouillon
-100 milliliter water
-200 gram doperwten
-15 gram verse basilicum
-1 eetlepel citroensap
-3 eetlepels crème fraîche (light)
-200 gram spinazie
-2 el WholeFiber
Bereiding:
Pel en snipper de sjalotten. Verhit wat olie in een hapjespan en voeg de sjalot toe. Bak deze even aan en voeg de zilvervliesrijst toe aan de pan. Roer tot elke rijstkorrel bedekt is met een laagje olie. Voeg scheut voor scheut de bouillon en het water toe en blijf roeren. Ga door tot alle bouillon op is. De risotto is gaar als
alle bouillon opgenomen is (na ongeveer 20-25 minuten). Doe wat kokend water in een kom en leg daarin een zeef met de doperwten. Haal de zeef na 2 minuten uit het water en doe de erwten in een blender of keukenmachine met de basilicumblaadjes, het citroensap en de crème fraîche. Voeg de spinazie toe aan de risotto. Roer tot de spinazie geslonken is en haal de pan van het vuur. Voeg de doperwtensaus toe en schep het door de risotto. Serveer met 1 el WholeFiber p.p. en eventueel wat geraspte kaas.
Verbeter je darmflora en algehele gezondheid met prebiotische vezels
Met WholeFiber voeg je op een makkelijke én lekkere manier extra voedingsvezels toe aan je maaltijden. WholeFiber, gedroogde witlofwortel, is 100% natuurlijk, glutenvrij en van Hollandse bodem. Het geeft een heerlijke, knapperige bite en bevat maar liefst 85% prebiotische vezels die de groei van goede bacteriën in de darmen bevorderen.